Tako brez drgnjenja očistimo rešetke iz pečice (navdušeni boste)

Fotografija: Geo-grafika/Getty Images

Čiščenje pečice spada med naša najmanj ljuba gospodinjska opravila. S tem trikom pa se je po lestvici vseeno premaknilo nekoliko višje.

Nekatera kuhinjska opravila so bolj prijetna od drugih. Čiščenje pečice večinoma uvrščamo na samo dno lestvice, saj je odstranjevanje zasušene maščobe s pripadajočimi ostanki hrane precej zoprno in zagonetno. Sploh z njenih rešetk. Temu opravilu se žal ne moremo izogniti. Umazana pečica za seboj pač potegne preveč nevšečnosti. Če je ne bomo redno čistili, bo pri svojem delu manj učinkovita in porabila več elektrike. Prav tako se bo umazanija v njej še intenzivneje zapekla in naš problem bo iz dneva v dan postajal večji. Da sploh ne omenjamo, kako neprijeten je vonj peke v neočiščeni pečici.

Tako sklenemo, da se je čiščenja pač najbolje čim prej lotiti, pri tem pa poseči po vsem svetovnem znanju, ki nam to neprijetnost lahko olajša. Pisali smo že o tem, kako lahko vratca pečice učinkovito zdrgnemo s pomočjo tablete za strojno pomivanje posode. Ta namreč vsebuje ogromno aktivnih učinkovin, ki efektivno odstranjujejo vso zasušeno maščobo, hkrati pa niso tako hlapeče in dražeče kot večina namenskih detergentov za čiščenje pečice. Danes pa pišemo o tem, kako z bližnjico tudi do sijočih rešetk. In to celo tako, da nam jih ni treba drgniti.

Tableta za strojno pomivanje posode, drugič

Sliši se predobro, da bi bilo res, a naj vam povemo, da je drgnjenje rešetastega dela pečice končno preteklost. Na titkoku smo našli trik, kako se ga lotiti, ne da bi se pri tem pretegnili. Uporabnica Carolina je tudi v tem videu sicer uporabila tableto za strojno pomivanje, le da je tokrat postopek še preprostejši. Kako?

Kot je razvidno iz zgornjega videa, rešetke potegnemo iz pečice, jih postavimo v kopalno kad in jo napolnimo z vročo vodo. V njej raztopimo nekaj tablet za strojno pomivanje posode, nato pa naj se deli pečice v raztopini namakajo vsaj tri ure. Med tem časom počnemo kaj zabavnega, nato pa rešetke preprosto speremo, jih obrišemo in svetleče vrnemo v pečico. Skoraj preveč preprosto, se strinjate?

Na enak način lahko očistimo tudi velike pekače, pri katerih se navadno soočamo s podobno nadležnimi madeži in se tako rešimo kar dveh težav hkrati. Postopek ponavljajte redno in čiščenje pečice nikoli več ne bo nočna mora.

Preberite še: Trik, kako čistiti s kisom brez neprijetnega vonja

Fotografija: Geo-grafika/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana