Zakaj je dobro uporabljati kuhinjske rokavice

Si jih kdaj nadenete?

Brez skrbi, nismo še pri tistih za zimo. Smo pa danes pod drobnogled vzeli kuhinjske, brez katerih s nekateri ne predstavljajo pomivanja posode. Pa vi?

Najprej moramo razčistiti, da s kuhinjskimi rokavicami ne mislimo takšnih, kot jih imajo zdravniki. Slednje je namreč veliko težje sneti in če jih do sedaj niste uporabljali, ker se vam je njihovo natikanje in snemanje zdelo potrata časa, naj vam predlagamo, da si v prihodnje raje izberete debelejše, ohlapnejše in predvsem kakšne bolj pisane. Na spletu jih je namreč moč najti ogromno.

Ohranite lepe roke

Prva stvar, ki vas bo gotovo nagovorila k uporabi kuhinjskih rokavic, je verjetno dejstvo, da bodo vaše roke dlje časa videti urejene. Če imate radi manikiro, namreč veste, kako hitro jo poškoduje drgnjenje umazane posode. Sicer pa je zaščita priporočljiva tudi za vašo kožo na dlaneh.

Izognite se ostankom hrane

Pomivanje posode s kuhinjskimi rokavicami je tudi bolj prijetno. Nihče se namreč ne mara dotikati mokrih ostankov hrane, tako bo z rokavicami vaš obraz veliko manj kisel, ko boste drgnili zasušeno ponev z ostanki jajc, ki ste jih pripravili za zajtrk.

Uporabite lahko bolj vročo vodo

Gumijaste rokavice delujejo tudi kot nekakšna izolacija. In ker vemo, da se posoda veliko hitreje in lepše pomije pod vročo vodo, ki bi vas sicer lahko opekla, je dobro, da si pred pomivanjem nadanete rokavice. Šlo bo hitreje, pomivanje posode pa bo prijetnejše.

Inspiracija za čiščenje

Brez heca. Ko boste enkrat nadeli kuhinjske rokavice, boste bolj motivirani za čiščenje tudi drugih delov hiše. Seveda naj bodo tiste, ki jih uporabljate v kuhinji drugačne od tistih, s katerimi se boste lotili kopalnice.

Boljši oprijem

Čeprav se vam morda zdi, da bo vaš otip slabši, če si boste nadeli rokavice, to v resnici ne drži. V začetku se boste seveda morali malce privaditi, a v resnici bo vaš oprijem zaradi gume boljši, tako pa boste imeli tudi manj možnosti, da vam kozarci in krožniki spolzijo iz rok.

Preberite še: Vinska delavnica: Poletna pokušina penečih se vin

Fotografija: Pexles

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana