
Med vsemi kozarci zaužite vode v času poletnih temperatur naredimo izjemo in se posladkajmo z domačim ledenim čajem.
Ko se bo temperatura bližala poletnim, bo treba zaužiti dovolj tekočine. Med vsemi kozarci zaužite vode naredimo izjemo in se posladkajmo z domačim ledenim čajem. Napitek ponudimo z nekaj rezinami pomaranče, limone in listkom mete, tako nas bosta aroma in videz popeljala na teraso sredi … No, tudi domača terasa je lahko ob dobrotah, narejenih iz bezga, prav prijeten kraj. Preprosto, vendar užitkov polno. Pa še razlog, da na grmu kak cvet pustimo: tudi jagode pridejo prav.
Sestavine
– 5 žlic suhih bezgovih jagod
– bezgovo cvetje
– malinovi in jagodni listi
– listi citronke
– sladkor
– limona
– pomaranča
– led za serviranje
Priprava
1. Bezgove jagode skuhamo v litru vode, tako da pustimo vreti 20 minut, nato odstavimo.
2. Dodamo za dobro pest pomešanih svežih zelišč in pokrito pustimo stati še 20 minut.
3. Precedimo, dodamo 1 kg sladkorja in vkuhamo sirup. Preden ponudimo, razredčimo z vodo, dodamo rezino pomaranče in limone ter led.
Poizkusite še: Češnjev kalcon
Fotografija: Eva Legiša