Kako naredimo pina colado

Tropska mešanica ananasa, kokosovega mleka in belega ruma.

Večino alkoholnih koktajlov pripravimo z mešanjem žganih pijač in dodatkom sadnih sokov ali sirupov. V nekaterih receptih lahko najdemo tudi zelenjavne sokove, na primer paradižnikovega. Gotovo najbolj znani koktajl je bloody mary, katerega osnova sta paradižnikov sok in vodka, ta je tudi sicer osnova mnogih mešanic. Pijačo lahko kombiniramo z drugimi, na primer z rumom, džinom in tekilo, zraven se dobro podajo pomarančni, limetin ali ananasov sok. Žgane pijače lahko kombiniramo tudi z mlekom ali smetano, tako kot pri pina coladi, ki temelji na belem rumu, kokosovem mleku in sladki smetani.

Sestavine za 1 osebo

– 150 g svežega ananasa
– 2 cl limonovega soka
– 4 cl kokosovega mleka
– 2 cl sladke smetane
– 6 cl belega ruma
– 6 kock ledu
– vejica melise

Priprava

1. Ananas narežemo na koščke in ga stresemo v električni mešalnik. Eno rezino prihranimo za okrasitev.

2. Dodamo zdrobljen led ter limonov sok, kokosovo mleko, smetano in rum. V mešalniku pri veliki hitrosti meljemo 30 sekund. Nastala bo bolj gosta, spenjena pijača, ki jo nalijemo v širok kozarec na peclju.

3. Okrasimo z rezino ananasa, ki jo zataknemo za rob, in vejico melise. Ponudimo takoj, ko je pijača še mrzla.

Priporočamo še: Gin tonik: skrivnosti za popolno mešanico

Besedilo: Alenka Kociper
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed