Mehiška vroča čokolada

Mehiška različica vroče čokolade, popestrena z začimbami, dulce de leche pa pričara dekadenco v skodelici. Za štiri.

Sestavine

– 500 ml mleka, 125 ml sladke smetane
– 60 ml dulce de leche, cimetova palička
– 140 gramov temne čokolade (70 % kakava)
– jedilna žlica vaniljevega ekstrakta
– majhen ščepec soli
– 50 ml viskija (bourbona)

Priprava

1. Najprej pripravimo dulce de leche, kar je pravzaprav karamela z vaniljo. V ponvi zmešamo 200 ml mleka, 40 gramov sladkorja, ščepec sode bikarbone. Zavremo, nato pa pri najnižji temperaturi mešamo, dokler ne nastane enotna zmes. Dodamo vaniljo.

2. V kozici zmešamo mleko, smetano, dulce de leche skupaj s cimetovo palčko. Segrejemo skoraj do vrenja, nato odstavimo in pustimo stati 10 minut.

3. Postavimo nazaj na srednje močan ogenj in dodamo sesekljano čokolado. Mešamo, dokler ne nastane gosta zmes.

4. Odstavimo, vmešamo viski (ki ga lahko tudi preskočimo). Odstranimo cimetovo palčko in postrežemo s stepeno smetano in sladkornimi penicami.

Fotografija: Thinkstock

Poizkusite še: Vroč hruškov cider

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.