Napitek s kamilico, ki pomiri prebavo

Kamilica je že dolgo znana po tem, da pomiri prebavo. Nabor njenih spojin, ki delujejo zdravilno, je dolg.

Kamilica ima posebno mesto pri varovanju sluznice želodca in črevesja. Ščiti pred nastajanjem čirov in blaži črevesne krče. Ne uporabljajmo je v izključno zeliščarskih pripravkih, ampak jo vključujmo v vsakdanjo hrano. Ko začnemo razmišljati o tem, vidimo, da veliko stvari spada skupaj.

Mandljevo mleko s kamilico

  • za pest mandljev
  • liter vode
  • ščepec soli
  • ​žlička cimeta
  • 5 žličk posušenih cvetov kamilice

Priprava

1. Mandlje čez noč namočimo in jih naslednji dan s ščepcem soli temeljito zmeljemo. Precedimo.

2. Tekočino porabimo za pripravo kamiličnega mleka: tekočino (mleko) zavremo in prelijemo čez kamilice in cimet. Pustimo stati 5 minut.

3. Preden postrežemo, lahko znova precedimo ali z metlico za kapučino naredimo nežno peno.

4. Ostanek, usedlino od priprave mleka, porabimo pri pripravi biskvita, piškotov, prigrizkov ali zamrznemo za pozneje.

Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana