Odprta Kuhinja

Napitek s kamilico, ki pomiri prebavo

Odpri galerijo
A+   A-
Kamilica je že dolgo znana po tem, da pomiri prebavo. Nabor njenih spojin, ki delujejo zdravilno, je dolg.



Kamilica ima posebno mesto pri varovanju sluznice želodca in črevesja. Ščiti pred nastajanjem čirov in blaži črevesne krče. Ne uporabljajmo je v izključno zeliščarskih pripravkih, ampak jo vključujmo v vsakdanjo hrano. Ko začnemo razmišljati o tem, vidimo, da veliko stvari spada skupaj.

Mandljevo mleko s kamilico



  • za pest mandljev

  • liter vode

  • ščepec soli

  • ​žlička cimeta

  • 5 žličk posušenih cvetov kamilice


Priprava


1. Mandlje čez noč namočimo in jih naslednji dan s ščepcem soli temeljito zmeljemo. Precedimo.

2. Tekočino porabimo za pripravo kamiličnega mleka: tekočino (mleko) zavremo in prelijemo čez kamilice in cimet. Pustimo stati 5 minut.

3. Preden postrežemo, lahko znova precedimo ali z metlico za kapučino naredimo nežno peno.

4. Ostanek, usedlino od priprave mleka, porabimo pri pripravi biskvita, piškotov, prigrizkov ali zamrznemo za pozneje.
Datum Objave: 15.2.2021 ob 08:02

Več iz te teme:

napitekmandljikamilica

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.