Prva priročna rešitev za piknike

Sezona piknikov, kampiranja, jadranja in drugih oblik počitnikovanj je tu. Ob druženju na prostem se k okusnim prigrizkom in hrani z žara prileže tudi dobro vino. V steklenicah ga je v večjih količinah sicer težje tovoriti, a zdaj je tudi za to rešitev.

Ste že slišali za bag in box? Gre za embalažo to go, ki je v tujini že nekaj časa izredno razširjena in priljubljena, saj je priročna in uporabna: enostavno jo je prevažati ter hraniti v hladilniku ali hladilni torbi.

Prijazna tudi do okolja

Bag in box je pakiranje v plastični vrečki v kartonski škatli, ki ima že nameščeno pipo za točenje vina. Slovenske ljubitelje vina bo razveselila novica, da jo med prvimi pri nas ponuja Klet Brda. V trilitrski embalaži tako dobite vrhunsko vino Quercus Selection, ki ga boste zlahka s seboj odnesli na piknik, izlet ali dopust.

Embalaža to go je do okolja veliko prijaznejša od steklene. Za izdelavo ene škatle se namreč porabi le ena tretjina energije, ki je sicer potrebna za izdelavo steklenice.

Podaljšan rok trajanja

Vino v odprti embalaži pri ustrezni temperaturi svoj okus in kakovost ohrani približno en teden. V embalaži to go pa je zaščiteno pred svetlobo in zrakom, zato ostane sveže tudi štiri tedne po odprtju. Še en razlog, zakaj je takšno pakiranje tako priljubljeno. Vse, za kar morate poskrbeti, je, da vino pred odhodom na izlet ohladite in ga hranite v hladilni torbi, da se ne segreje preveč.

Strokovnjaki priporočajo

Od hrane, ki jo spremlja, je odvisna izbira vina. Enologi iz Kleti Brda priporočajo naslednje:
– sveže vino sadnega vonja k preprostim jedem;
– rdeče vino, na primer Quercus TO GO red selection, k jedem z žara in mesnim jedem;
– sveže, lahko belo vino – rebula ali Quercus TO GO white selection – k ribjim jedem ter rižotam, testeninam, belemu mesu in zelenjavnim jedem.

Nagradna igra: boste prav vi prejemnik žara Weber?

Ste tudi vi med tistimi, ki vam vino najbolj prija ob jedeh z žara? Sodelujte v nagradni igri, ki bo med 8. 4. in 18. 5. 2019 na klet-brda.si, ter se potegujte za žar Weber!

Kleti Brda lahko sledite tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Minister za zdravje opozarja: Čezmerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed