Zelena pijača s chia semeni in matcho

Za energijo in osvežitev.

Namočena chia semena nabreknejo in dvanajstkrat povečajo volumen. Mehiška semena so postala znana kot super hrana, saj so vir energije, mineralov in vitaminov. Imajo čudovito lastnsot, da povrnejo moč in zaradi visokih temperatur izgubljeno tekočino.

Sestavine za približno en liter pijače

– 750 ml vode
– 50 ml agavinega sirupa
– 2 žlici matche v prahu (zeleni čaj)
– 100 ml limoninega soka
– 2 žlici chia semen

Priprava

1. Zavremo 200 ml vode, odstavimo, dodamo matcho in agavin sirup in z metlico razmešamo, da ni več grudic. Grudice čaja se ne bodo kasneje same razpustile in bi bile v pijači trpke. Namesto tega bi lahko pripravili tudi zeleni čaj iz dveh filter vrečk, res pa je matcha najboljša za ta recept.

2. Čaj zlijemo v steklen vrč, počakamo, da se ohladi, dodamo vse ostale sestavine, premešamo in postavimo v hladilnik vsaj za dve uri.

3. Preden nalijemo v kozarce, premešamo, ker je nabrekla chia samo na dnu. Ponudimo z žličko na dolgem ročaju, da lahko pojemo preostanek chie.

Priporočamo še: Nasveti iz ajurvede: Kaj jemo, da se ohladimo?
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed