Odprta Kuhinja

Jutri v prilogi OK: Droži

Odpri galerijo
A+   A-
Droži, krepke juhe in sladice. Čudovit vikend bo!


Peka z drožmi


Medtem ko se na Koroškem zbirajo ljubitelji peke z drožmi, ki je pri nas kot tsunami, ki nas ne spusti iz rok, imamo mi za vas že zanimivega gosta: iz Belgije je prišel Karl De Smedt, ki skrbi za knjižnico droži. Nenavaden poklic, morate priznati! V Belgijo bo šel z njim tudi vzrec Rudla, kot svoje droži imenuje Anita Šumer, ki je prvo sovrstno srečanje tudi organizirala.

Jesenske juhice


Potem pa še cel koš popolnoma na novo izumljenih jesenskih receptov: Tamara Ružić se je poglobila v vprašanje juh, ki so sicer krasne - ampak kaj, ko je človek tako hitro lačen po njih. Razvila je nove recepte, za tiste, ki jim še to ne bo dovolj, pa dodala še pecivo, ki je stalna kombinacija takih juh.

Potičke in kocke


Tri čisto nove recepte pa je razvila tudi naša zeliščarka Mirjam Grilc: sama prisega na kocke s pivom in medom, nas pa mika tudi, da bi se po njeni ideji poslovili od poletja z mini potičkami z mandarinanami.
Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa
Fotografija: Puratos
Datum Objave: 12.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

sladice#juhedroži

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.