Jutri v prilogi OK: Picopek leta svetuje bralcem

Pečete pico doma?

Zagotovo vas zanima, kako izboljšati testo – in priznajte, da imamo pravega človeka za deljenje nasvetov: Giovanni Santarpia je bil v enem od italijanskih glasovanj razglašen za picopeka leta 2019. Mi smo pico po njegovem receptu že pripravili in, čeprav smo se sprva kar malo čudili sestavinam, smo izredno zadovoljni.

Kaj storiti, če v gostinski ponudbi svojega kraja pogrešate kaj sodobnega in kozmopolitskega? Odprite si bistro po svoji meri. Vsaj tako je naredila Polona Klančnik, ki ima razen korajže tudi druge zanimive lastnosti: pravi si šepetalka drožem.

Na slovenskem festivalu vin pa smo si uspeli prikomolčiti mesto na delavnici o avtohtonih in udomačenih sortah trte – in smo po lekciji vrhunskega someljeja Valentina Bufolina izbrali pet takih, s katerimi lahko začnete spoznavati znanstveno zapleteno vprašanje genoma naših trt.

Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

Fotografija: Getty Images

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed