Odprta Kuhinja

Kaj bo dobrega v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Čičerika in proso, koruzni žganci ter nekaj sladkega za 8. marec.



Vedno več ljudi se spogleduje z vegansko prehrano. Najpogostejši pomislek je, ali bo v rastlinski prehrani dovolj proteinov. Odličen vir beljakovin so stročnice. Fižol, grah, leča vseh barv, soja in čičerika so vsestransko uporabni v kuhinji. Lahko jih odcedite in še mlačne naredite kot solato. Sol, poper, olje, česen, ko se ohladi, lahko tudi čebula, to je osnovni recept. Kos pravega kruha, in to je to, hitro proteinsko kosilo ali malica v nekaj minutah. Za večerjo stročnice niso primerne. Idealno je, če jih uživamo sredi dneva, ko je prebavni ogenj najmočnejši, izkoristek hranilnih snovi pa največji. Preprost recept s čičeriko bo poskrbel za sproščeno kosilo, nihče ne bo imel nič proti temu, da je vegansko: popečeno proso z začinjeno čičeriko.

V Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, še dva super recepta: veganski sir in brezglutenske palačinke z veganskim namazom.

Znate skuhati koruzne žgance? Razkrivamo, kako to počne legendarna oskrbnica planinskih domov Tonka Zadnikar.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 9.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja