Kaj bo dobrega v Okusih

V poletnih dneh prijajo lažji krožniki.

Marjo Povšnik iz hotela Kempinski Palace Portorož je pripravil rižoto s škampi, chef Matjaž Šinigoj iz novogoriške Perle pa se je odločil za postrv. Tudi vinski izbor tedna je prav poleten, in sicer rose iz vipavske vasi Vogrsko.

Poletje je čas za potovanje in sanjarjenje, zato smo se s kuhalnico v roki odpravili v daljno Azijo. Tamkajšnje okuse smo pričarali z začimbami in sestavinami, ki jih lahko dobimo tudi pri nas.

Okusojedci so odlično jedli v Hiši Polonka v Kobaridu. V prijetnem hladu debelih sten so jih prevzeli gostoljubnost Valterja Kramarja, dobra energija, nasmejani obrazi mlade ekipe in rock osemdesetih. Več v sobotnih Okusih, prilogi Slovenskih novic.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed