Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Kličemo pomlad in se pripravljamo na veliko noč.



Naj vas ne zamoti, če zunaj prav v tem trenutku totalno sneži. Zdaj JE čas zelene barve. Za nas sta jo na krožnik spravila Kristina Jug in Mitja Bezenšek (Vibrantplate.com): s prvim čemaževim pestom (da, čemaž je že), z avokadovim opečencem brez kompliciranja ter že majhnim skominom za veliko noč: korenčkovimi mafini.

Bili smo pri Miranu Ivanetiču, trenutno zvezdi med slovenskimi mesarji. To je tisti, ki je poskrbel za svinjske rilce, ki jih je Bine Volčič postregel tujim novinarjem in so potem govorili samo še o tem. Miran nam je razkazal meso, ki ga ob veliki noči predstavljamo kot »šunko«: različni kosi pujsa so to v resnici, so za različne tipe jedcev, samo en kos pa je tisti, ki ga izberejo resnični poznavalci.

ni podpisa
ni podpisa
Navdušila pa nas je tudi zgodba gostilne Pri damah iz Maribora. Socialno podjetništvo je to, pa še všeč nam je, ker so med tistimi, ki imajo certifikat o uporabi ekoloških živil. Zaenkrat so to bolj kaše, ampak nam se je vseeno zdelo nekaj posebnega in hvale vrednega. Sedite skupaj z nami za mizo v tej kooperativi, boste v družbi zanimivih dam...

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Vibrantplate.com
Datum Objave: 16.3.2018 ob 09:03

Več iz te teme:

napovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.