Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

OK, ki vsako soboto izide kot priloga Nedela, nas bo tokrat navduševala z namigi za piknik jedi, spoznali bomo kuharja z Michelinovo zvezdico, ki bo vodil restavracijo edinega hotela s petimi zvezdicami v Ljubljani, izvedeli več o gojenju paradižnika, preizkusili štiri odlične paradižnikove recepte in še kaj.

Na obisku v Baziliki

To je pri tisti Darji, ki vas je navdušila z nasvetom, kako se pripravi kultna torta pavlova. Tokrat pa nam v Odprti kuhinji izdaja nekaj receptov in navodil, kako si poletni piknik pripraviti kar v mestu. Imamo dve piti, eno sladko in eno slano, ‘smotke’ (ne za kajenje) ter gazpačo, ki bo v teh vročih dneh odžejal zlasti dušo.

Kaj lahko pričakujemo od restavracije edinega hotela s petimi zvezdicami v Ljubljani?

To pa je zanimivost: ogled vrhunskega hotela, edinega s petimi zvezdicami v Ljubljani, med gradnjo, ko je tudi kuhinja še v pripravi. Nas je zanimalo predvsem 20. nadstropje, kjer bo restavracija odprtega tipa. Vodil jo bo Italijan, ki združuje dve za Slovence zelo privlačni zadevi: doma v Torinu ima Michelinovo zvezdico, spozna pa se tudi na med, kar je sploh naša radost zaradi kranjske sivke. Napovedujemo, da se bomo v kratkem zglasili pri njem še za en recept: tradicionalne piemontske testenine, za katere porabijo kilogram moke in kar 45 rumenjakov. Lušten pogovor s simpatičnim Italijanom.

Foto: Leon Vidic

Paradižnik, kolektivna obsesija Slovencev

Slavka Ilich, ki je prva poznavalka, sploh kulinarična, paradižnika v Sloveniji, si je izmislila štiri zanimive nove recepte, z bralci OK pa je delila tudi nekaj svojih opažanj, kako je z gojenjem te plodovke v visokih gredah.

Za Posladek pa Danica Petrovič

Vročina jo je navdihnila, da se je v mislih sprehajala po Islandiji in bila v duhu tam, ko so na vročih kamnih delujočega ognjenika pekli debele zrezke. Razbeljeno, skratka.

Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Prijavite se: Natečaj: zbiramo OK-recept z grozdjem!

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana