Presni kozarec

Lahkotna sladica.

Sestavine

– 4 ravno prav zreli kiviji
– 300 g indijskih oreščkov
– 150 ml javorjevega sirupa
– 30 g temnega kakava
– ščep soli
– 2 žlici suhega naribanega kokosa za posip (kokosove moke)

Priprava

1. Indijske oreščke stresemo v večjo posodo in zalijemo z vodo, tako da je vsaj za en prst nad oreščki. Pustimo dve uri, še bolje čez noč. Če nimamo časa za namakanje, oreščke prelijemo s toplo (do 40 stopinj) ali vročo vodo, ampak v tem primeru sladica ne bo več presna. Pustimo, kolikor lahko, recimo vsaj deset minut.

2. Oreščke odcedimo in zmiksamo v dobrem blenderju z javorjevim sirupom, kakavom, soljo in 100 ml vode. Če je krema pregosta in se ne zmiksa, postopoma dodajamo še malo vode, da dobimo gladko in čim bolj gosto kremo.

3. Kivije olupimo in narežemo na manjše koščke. Štiri rezine pustimo cele, za okras na robu kozarca.

4. V pripravljene kozarce zložimo sladico. Na dno damo narezane kivije, na njih kremo in po vrhu kokos. Za rob kozarca zataknemo košček kivija in takoj ponudimo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Kostanjev pire

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.