Tako v resnici najbolj preprosto ločimo breskev od koščice

Ko bi se kaj takega sami spomnili že prej! Zares priročen način, da ob uživanju breskev ne izgubimo vseh živcev.

Breskve so čudoviti poletni sadeži, na katere vedno znova komaj čakamo, da dozorijo. Njihovo meso je ravno prav sladko, a hkrati osvežujoče, da si ga radi privoščimo za poleten prigrizek. Breskve se odlično ujamejo tudi z drugim sadjem v sadni kupi, obenem pa so odlična surovina za pripravo sladic, kompotov in marmelad. Skratka, popolno sadje z bogatimi vitaminskimi karakteristikami – več ga pojemo, bolje je. Prav tako velja za nektarine in podobno koščičasto sadje, ki zori v tem času.

Včasih nas pri breskvah zmoti le eno. Nadležna koščica, ki se marsikdaj zlepa ne želi ločiti od sladkega rumenega mesa. Včasih tako iz sadeža prej pocedimo celoten sok, preden nam ga uspe razkoščičiti. Da bi se takšnemu početju v prihodnje izognili, smo na spletu našli trik, ki bo olajšal ta korak. Kje je skrivnost?

Navadno breskev ali nektarino najprej prerežemo po tisti črti, nekakšnem poldnevniku, ki ji daje značilno obliko. Kot pa lahko razberete iz zgornjega videa, je trik v tem, da moramo sadež prerezati po ekvatorju, če bi breskev za boljšo predstavo primerjali z Zemljo. Ko jo okrog on okrog prerežemo na pol, z rokami primemo obe polovici in jih zavrtimo v nasprotno stran. Čisto preprosto se bosta ločili od koščice. V eni polovici bo slednja seveda ostala in to polovico nato zopet prerežemo in zavrtimo polovici. Kot bi trenil, se bo koščica zopet odlepila od mesa in breskev je nared, da jo zaužijemo. Ali pa iz nje pripravimo kaj slastnega.

Preberite še: Ta tiramisujev cheesecake je naša trenutna obsesija med sladicami (VIDEO)

Fotografija: GANNAMARTYSHEVA/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana