Odprta Kuhinja

Čokoladna pravljica, fer tudi do okolja in pridelovalcev

Odpri galerijo
A+   A-
Izbrane vrste čokolad HOFERjevih blagovnih znamk so narejene v lastni tovarni čokolade v avstrijskem mestu Sattledt, kjer so v več kot tri desetletja dolgi tradiciji izoblikovali širok nabor okusov.


Čokolade, proizvedene v lastni tovarni


Podjetje HOFER izbrane vrste svojih čokolad že več kot 30 let proizvaja v lastni tovarni čokolade v Sattledtu, kar omogoča popoln nadzor nad kakovostjo in oblikovanjem priljubljenih okusov, ki so v zadnjih enajstih letih prepričali tudi slovenske kupce.

https://www.youtube.com/watch?v=r1VIaEnxcRg


Pester izbor za vsak okus


V široki paleti okusov še tako zahtevni ljubitelji čokolade najdejo kaj zase. Navdušenci nad temno čokolado lahko izbirajo med čokoladami z velikim deležem kakava iz različnih koncev sveta, okus HOFERjeve mlečne čokolade pa potrjuje tudi prvo mesto v kategoriji lastnih blagovnih znamk na senzoričnem preverjanju Gusto.

ni podpisa
ni podpisa


Fer tudi do pridelovalcev


Čokolada je narejena iz plodov kakavovca – do 10 metrov visokega drevesa, ki raste v tropskem pasu. Kar 70 odstotkov vsega kakava je pridelanega na območju zahodne Afrike, pridelujejo pa ga tudi v Aziji in Latinski Ameriki. HOFER posveča posebno pozornost oblikovanju pravičnih delovnih razmer za pridelovalke in pridelovalce, zato so izbrane čokolade lastnih blagovnih znamk Choceur, Moser Roth in Bella opremljene s certifikatom UTZ za trajnostno pridelavo kakava.

Majhni simboli velikega pomena


Certifikat UTZ dobavitelje podpira pri pridelavi, ki je usmerjena v prihodnost ter prijazna do okolja in ljudi skozi celotno dobavno verigo – od plantaž do polic. Nekatere izmed izdelkov spremlja tudi oznaka Fairtrade, ki zagotavlja, da so bile čokolade proizvedene po načelih pravične trgovine.
Datum Objave: 12.3.2018 ob 15:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: