Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: polnjene paprike, tople murke in drugi poletni hiti

Polnjena paprika FOTO: dulezidar/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Zdi se nam, da bomo ta teden komaj čakali kosilo. Ob jedeh, ki so tako zelo zapisana v naših srcih, drugače pač ne more biti.

Ponedeljek: bučke z mletim mesom

Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!

image_alt
Nadevane bučke z mletim mesom in sirom: recept, ki vedno pride prav

Torek: Kumare v omaki

Če kdo ne pozna tega krožnika nečesa najboljšega, kar lahko nastane iz kumaric, je zdaj skrajni čas, da staro kmečko jed doda v svoj poletni repertoar.

image_alt
Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)

Sreda: Sataraš in jajca

Vrhunec poletja na krožniku. Zraven pa kos dobrega kruha, najbolje domačega, seveda!

image_alt
Sataraš z jajci

Četrtek: Polnjene paprike

Pire krompir, filana paprika, veliiiko omake na krožniku. Ni boljšega!

image_alt
Klasike z Urško Fartelj: Filane paprike

Petek: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

image_alt
Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Datum Objave: 14.7.2025 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: