Tedenski jedilnik: polnjene paprike, tople murke in drugi poletni hiti

Odpri galerijo
A+ A-
Zdi se nam, da bomo ta teden komaj čakali kosilo. Ob jedeh, ki so tako zelo zapisana v naših srcih, drugače pač ne more biti.
Ponedeljek: bučke z mletim mesom
Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!
Torek: Kumare v omaki
Če kdo ne pozna tega krožnika nečesa najboljšega, kar lahko nastane iz kumaric, je zdaj skrajni čas, da staro kmečko jed doda v svoj poletni repertoar.
Sreda: Sataraš in jajca
Vrhunec poletja na krožniku. Zraven pa kos dobrega kruha, najbolje domačega, seveda!
Četrtek: Polnjene paprike
Pire krompir, filana paprika, veliiiko omake na krožniku. Ni boljšega!
Petek: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki
Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.
Datum Objave: 14.7.2025 ob 06:07