Ameriški mini krofi iz pečice

Vedno bolj priljubljena alternativa za krofe, ki jo še posebno obožujejo otroci.

Sestavine

Potrebujemo poseben pekač za krofke.

  • 120 g moke
  • 70 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 25 g masla
  • 2 žlici kisle smetane (lahko se nadomesti tudi z navadnim ali sadnim
    jogurtom).

Priprava

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj.

2. Jajca in sladkor ter vaniljev sladkor stepemo v gladko zmes. Stepamo tako
dolgo, da v zmesi ni več nobenih grudic.

3. Zmesi jajc in sladkorja nato postopoma dodamo zmehčano maslo, kislo smetano ali jogurt,
moko s pecilnim praškom in vse skupaj dobro premešamo.

4. Maso razporedimo po pekaču, najbolje je uporabiti silikonski pekač, v kolikor imamo katerega drugega, ga je potrebno prej namastiti z margarino ali oljem. Ker je masa zelo tekoča jo je najbolje preliti v dresirno vrečko in z njo počasi napolniti modelčke za krofke.

5. V vsako luknjico damo mase največ do polovice, ker krofki med preko narastejo, če je damo preveč, ne bodo lepih oblik. Pečemo 10 minut na 170 stopinj oz.do zlato rumene barve.

Namig: Pri okrasitvi krofkov smo lahko spet zelo kreativni, uporabimo lahko različne prelive, čokolado, obarvan sladkor, perlice, razne posipe. Barbara, ki nam je poslala recept, najraje uporabi beljakovo glazuro ali royal icing. Pripravi ga tako, da do polovice stepe 1 beljak in nato med mešanjem doda 200 g sladkorja v prahu ter par kapljic limonovega soka.

Recept: Barbara Šabeder Jančič
Fotografija: Getty Images

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed