Brez jajc: mafini z banano in makom

Za alergike ali tiste, ki se jajcem raje izognete.

Sestavine

Suhe sestavine
– 200 g moke, 2 žlički pecilnega praška
– ½ žličke sode bikarbone, ščep soli
– 2 žlici kokosove moke, žlica maka

Mokre sestavine
– 50 g masla, 150 g mleka
– 2 banani
– 90 g rjavega sladkorja
– strok vanilje

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Pripravimo zmes iz mokrih sestavin, in sicer tako, da maslo raztopimo na šibkem ognju. Odstavimo. Dodamo banani, ki smo ju zmečkali z vilicami, sladkor, semena vanilje in mleko. Dobro zmešamo.

3. V večji posodi zmešamo suhe sestavine.

4. Mokre sestavine hitro vmešamo v suho zmes, in sicer le toliko, da se vse sestavine navlažijo.

5. V pekač za mafine damo papirnate modelčke in v vsakega žlico mase, dokler enakomerno ne razporedimo vsega.

6. Pečemo približno 20 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem; ko ga potegnemo iz testa in ni moker, so mafini pečeni).

7. Mafine še nekaj časa pustimo v pekaču oziroma jih ohladimo do mlačnega, preden jih vzamemo iz vdolbinic.

Recept: Špela Ankele
Foto: Thinkstock

Poskusite še: Omleta brez jajc: hit, ki osvaja družbena omrežja

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.