Češnjev kalcon

Velik žep češenj.

Recept vključuje še drugo opojno sestavino tega časa, bez­govo in akacijevo cvetje, jed je preprosta za pripravo, ni presladka, poleg tega pa je ta oblika kot nalašč za kak piknik.

Sestavine

Testo
– 30 dag bele moke
– 1 dag svežega kvasa
– 2 dl hladne vode
– 0,5 dl olja
– žlička sladkorja
– ščep soli

Nadev
– 400 g zrnate skute ali 2 lončka cottage sira
– 80 dag izkoščičenih češenj
– 4 bezgovi cvetovi, lahko so tudi akacijevi
– sladkor po potrebi
– cimet

Priprava

1. Zamesimo testo in ga razdelimo na 4 hlebčke. Namažemo jih z oljem in vsaj za uro postavimo v hladilnik.

2. Pečico vključimo na 230 stopinj.

3. Testo na plitvem pekaču raztegnemo v krog, vsak hlebček posebej, polovico kroga namažemo s četrtino skute oz. sira, posujemo s cvetki bezga ali akacije, četrtino razkoščičenih češenj, povaljanih v sladkorju in posutih s cimetom.

4. Zapognemo v »nogavico« in damo v pečico za 15-20 minut.

Recept: Z njim si je zmago za najboljši OK recept s češnjami priborila Marija Pišek iz Trbovelj

Priporočamo še: Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke

Fotografija: Uroš Hočevar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed