Odprta Kuhinja

Češnjev kalcon

Odpri galerijo
A+   A-
Velik žep češenj.



Recept vključuje še drugo opojno sestavino tega časa, bez­govo in akacijevo cvetje, jed je preprosta za pripravo, ni presladka, poleg tega pa je ta oblika kot nalašč za kak piknik.

Sestavine


Testo
- 30 dag bele moke
- 1 dag svežega kvasa
- 2 dl hladne vode
- 0,5 dl olja
- žlička sladkorja
- ščep soli

Nadev
- 400 g zrnate skute ali 2 lončka cottage sira
- 80 dag izkoščičenih češenj
- 4 bezgovi cvetovi, lahko so tudi akacijevi
- sladkor po potrebi
- cimet

Priprava


1. Zamesimo testo in ga razdelimo na 4 hlebčke. Namažemo jih z oljem in vsaj za uro postavimo v hladilnik.

2. Pečico vključimo na 230 stopinj.

3. Testo na plitvem pekaču raztegnemo v krog, vsak hlebček posebej, polovico kroga namažemo s četrtino skute oz. sira, posujemo s cvetki bezga ali akacije, četrtino razkoščičenih češenj, povaljanih v sladkorju in posutih s cimetom.

4. Zapognemo v »nogavico« in damo v pečico za 15-20 minut.

Recept: Z njim si je zmago za najboljši OK recept s češnjami priborila Marija Pišek iz Trbovelj
Priporočamo še: Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke

Fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 4.6.2018 ob 13:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja