Česnova juha: tako jo skuhamo, da bo imela izrazito česnovo aromo

Odpri galerijo
A+ A-
Krepka česnova juha za prave česnoljubce, ki se še kako prileže v hladnih zimskih dneh. Ponudite z rezino popečenega kruha.
Česnova juha
Za 6 oseb.
- 300 g česna
- 1 čebula
- 100 g krušnih drobtin
- 500 ml smetane za kuhanje
- zelišča (timijan, majaron)
- sol, poper
Priprava
1. Olupljen česen v strokih in sesekljano čebulo rahlo pražimo.
2. Dodamo drobtine, malo prepražimo ter zalijemo z litrom vode.
3. Ko zavre, zmiksamo do gladkega, zalijemo s smetano in dodamo zelišča ter začimbe po okusu.
Priporočamo še: Rižev narastek, ki ga morate narediti še danes
Naslovna fotografija: izikMd/Getty Images
Datum Objave: 2.2.2023 ob 08:02