Odprta Kuhinja

Čokoladni kolač s presenečenjem

Odpri galerijo
A+   A-
Zelo »čokoladen« kolač, ki v sebi skriva presenečenje. Odličen z žlico stepene sladke smetane ali z vanil­jevim sladoledom.


Sestavine


- 150 g polnozrnate pšenične moke (lahko je tudi navadna bela)
- 50 g kakava v prahu
- žlička pecilnega praška
- 70 g belega sladkorja
- 50 g rjavega sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 160 g rikote
- 10 žlic olja
- 50 g nasekljane temne čokolade
- banana
- pistacije

Priprava


1. Pekač dobro namastimo in posujemo z drobtinami.

2. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.

3. V manjši posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek.

4. Sladkor (beli in rjavi), vaniljev sladkor in jajci dobro stepemo. Dodamo rikoto in olje. Zmešamo in počasi dodajamo moko z dodatki. (Zmes je precej gosta.) Vmešamo še na drobne koščke narezano čokolado.

5. V pekač po dnu najprej razporedimo polovico mase, nanjo položimo banano in čez stresemo še preostalo maso. Po vrhu lepo zgladimo in posujemo z nasekljanimi pistacijami.

6. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut. Pečeno malo ohladimo in ponudimo s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.
Priporočamo še: Devet idej za pripravo domačega sladoleda

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 20.7.2018 ob 10:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj