Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitra kosila, ki teknejo maja

Zares najboljša spomladanska rižota (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Maj je mesec špargljev, solat in preprostih obrokov, ki nas ne obtežijo preveč. Tukaj je nekaj zelenjavno obarvanih namigov.

Ponedeljek: Cvetačni riž

Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.

image_alt
Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem

Torek: Spomladanska rižota

Svoj klorofil ji posodi trojček špargljev, špinače in graha, preostale sestavine pa poskrbijo za poln okus in kremno teksturo. Druge rižote bodo zelene od zavisti.

image_alt
Zares najboljša spomladanska rižota

Sreda: Solata z inčuni in česnovimi krutoni

Solate si privoščimo vsak dan, zato si zaslužijo, da so pripravljene s pozornostjo. Tako bomo v skledi, polni zdravja, tudi uživali.

image_alt
Sestavina, ki naredi solato naravnost izjemno

Četrtek: Brzinska pica

Ker vzhajanje pri nekvašenem testu ni potrebno, se s pico gostimo še hitreje kot pri testu s kvasom.

image_alt
Pica brez kvasa

Petek: Hitra pita s šparglji

Hrustljavo in zlato zapečeno pito lahko ponudimo s sezonsko zeleno solato ali solato iz mlade špinače, lahko pa zgolj s kozarcem lepo ohlajenega vina.

image_alt
»Zgužvana« pita s šparglji: hitro narejena kar z vlečenim testom (VIDEO)

Datum Objave: 5.5.2025 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: