Čokoladni sufle

Vikend pregreha za čokoholike.

Sestavine za 2 modelčka

– 2 jajci
– 50 g čokolade (mlečne ali grenke)
– 2 žlici mleka
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 2 žlici zdrobljenih orehov
– žlica zmletih orehov
– žlica sladkorja v prahu
– maslo za model

Priprava

1. Čokolado nalomimo in stopimo v vodni kopeli. Dodamo mleko in vaniljev sladkor ter mešamo do gladkega.

2. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

3. Orehe rahlo prepražimo v ponvi, da zlato porumenijo.

4. Ohlajene grobo nadrobimo.

5. Lotimo se jajc. Ločimo rumenjak in beljak; rumenjaka primešamo čokoladi, iz beljakov stepemo trd sneg in ga postopoma vmešamo v čokoladno maso.

6. Dno in robove dveh ognjevarnih posodic premažemo z maslom in posujemo z žlico mletih orehov, nato vlijemo maso do približno dveh tretjin.

7. Na spodnji rešetki pečice, segrete na 200 ° C, pečemo 20 do 25 minut.

8. Sufle potresemo s sladkorjem v prahu ali cimetom in takoj postrežemo.

Recept: Klemen Košir
Foto: Thinkstock, fotografija je simbolična

Preberite še: Devet zakonitosti priprave sufleja

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana