
Vikend pregreha za čokoholike.
Sestavine za 2 modelčka
– 2 jajci
– 50 g čokolade (mlečne ali grenke)
– 2 žlici mleka
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 2 žlici zdrobljenih orehov
– žlica zmletih orehov
– žlica sladkorja v prahu
– maslo za model
Priprava
1. Čokolado nalomimo in stopimo v vodni kopeli. Dodamo mleko in vaniljev sladkor ter mešamo do gladkega.
2. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
3. Orehe rahlo prepražimo v ponvi, da zlato porumenijo.
4. Ohlajene grobo nadrobimo.
5. Lotimo se jajc. Ločimo rumenjak in beljak; rumenjaka primešamo čokoladi, iz beljakov stepemo trd sneg in ga postopoma vmešamo v čokoladno maso.
6. Dno in robove dveh ognjevarnih posodic premažemo z maslom in posujemo z žlico mletih orehov, nato vlijemo maso do približno dveh tretjin.
7. Na spodnji rešetki pečice, segrete na 200 ° C, pečemo 20 do 25 minut.
8. Sufle potresemo s sladkorjem v prahu ali cimetom in takoj postrežemo.
Recept: Klemen Košir
Foto: Thinkstock, fotografija je simbolična
Preberite še: Devet zakonitosti priprave sufleja