Čokoladno-malinova torta brez jajc
Odpri galerijo
A+ A-
Ni se ji mogoče upreti.
To je dokaz, da lahko pripravimo bogato torto za vse prste polizati, kljub temu, da ne vsebuje jajc, ki so pri peki biskvita težkokategorna sestavina. Nadomestila sva jih s trojčkom sestavin – oljem, vodo in pecilnim praškom.
Naj postane beseda čokolada vaša najljubša. S kodo OK15 pridobite 15 % popusta na vse BAM izdelke v spletni trgovini mojacokolada.si.
Povezava v okvirčku in med sestavinami vodi na spletno stran oglaševalca.
Čokoladno-malinova torta brez jajc
Navedene sestavine ustrezajo za tortico s premerom 20 cm.
Biskvit
- 130 g moke
- 200 g sladkorja
- po 120 ml vode in olja
- 40 g BAM kakava v prahu
- pol žličke pecilnega praška
- žlička BAM vaniljeve paste
- ščepec soli
- mleko za navlažitev
Krema
- 500 ml sladke smetane
- 200 g BAM temne čokolade
- 250 g maskarponeja
Pokrivalo iz malin
- 450 g zamrznjenih malin
- 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
- sok pol limone
- 5 lističev želatine
- za dekor lahko uporabite tudi BAM liofilizirane maline
Priprava
- Biskvit: vse suhe sestavine pridno zmešamo v eni posodi, v drugi pa naj se združijo še mokre. Mi ne izbiramo strani, zato vse skupaj električno zmešamo.
- Dobljeno brezjajčno čokoladno zmešnjavo vlijemo v namaščen pekač, obdan s papirjem za peko. Zalučamo ga v pečico, razžarjeno na 180 stopinj, kjer naj se cmari 15–20 minut.
- Medtem ko biskvit uživa na sončenju v pečici, se mi lotimo priprave kreme: 250 ml sladke smetane segrejemo do vretja, nato odstavimo in vanjo vržemo nalomljeno čokolado. Z metlico mešamo do žametne in homogene zmesi.
- Počakamo, da se čokoladna mešanica ohladi, nato pa vanjo dodamo maskarpone. Preostalih 250 ml smetane premlatimo do čvrstega in z lopatico nežno vmešamo k drugim sestavinam.
- Biskvit se je med našim pacanjem že ohladil, zato ga dobro namočimo z mlekom, nanj pa nanesemo nežno kremo. Nadobudno torto postavimo v hladilnik.
- Malinovo pokrivalo: maline stresemo v kozico, za popotnico pa jih potresemo s sladkorjem v prahu. Količino slednjega prilagajamo lastni sladkosnednosti – midva sva ga uporabila dve zvrhani žlici. Maline poškropimo s sokom pol limone.
- Nad pretežno močnim ognjem jih segrevamo, dokler se ne razpustiijo.
- Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v še vročo malinovo osnovo, nato pa dobro zmešamo.
- Počakamo, da se malinova brozga malce ohladi, nato jo prelijemo čez kremo na nastajajoči torti.
- Zdaj torto zaklenemo v hladilnik in se od nje poslovimo vsaj za šest ur, še bolje pa je, da čakanje nanjo prespimo.
Namig
Pred postrežbo simpatično torto okrancljamo z malinami in listi sveže mete. Nikomur, ki bo zagrizel v kos tele čokoladne lepotice, ne bo padlo na pamet, da v njej ni jajc.
Poskusite še: Palačinka iz pečice
Datum Objave: 1.7.2018 ob 07:07