Čokoladno-malinova torta brez jajc
To je dokaz, da lahko pripravimo bogato torto za vse prste polizati, kljub temu, da ne vsebuje jajc, ki so pri peki biskvita težkokategorna sestavina. Nadomestila sva jih s trojčkom sestavin – oljem, vodo in pecilnim praškom.
Naj postane beseda čokolada vaša najljubša. S kodo OK15 pridobite 15 % popusta na vse BAM izdelke v spletni trgovini mojacokolada.si.
Povezava v okvirčku in med sestavinami vodi na spletno stran oglaševalca.
Čokoladno-malinova torta brez jajc
Navedene sestavine ustrezajo za tortico s premerom 20 cm.
Biskvit
- 130 g moke
- 200 g sladkorja
- po 120 ml vode in olja
- 40 g BAM kakava v prahu
- pol žličke pecilnega praška
- žlička BAM vaniljeve paste
- ščepec soli
- mleko za navlažitev
Krema
- 500 ml sladke smetane
- 200 g BAM temne čokolade
- 250 g maskarponeja
Pokrivalo iz malin
- 450 g zamrznjenih malin
- 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
- sok pol limone
- 5 lističev želatine
- za dekor lahko uporabite tudi BAM liofilizirane maline
Priprava
- Biskvit: vse suhe sestavine pridno zmešamo v eni posodi, v drugi pa naj se združijo še mokre. Mi ne izbiramo strani, zato vse skupaj električno zmešamo.
- Dobljeno brezjajčno čokoladno zmešnjavo vlijemo v namaščen pekač, obdan s papirjem za peko. Zalučamo ga v pečico, razžarjeno na 180 stopinj, kjer naj se cmari 15–20 minut.
- Medtem ko biskvit uživa na sončenju v pečici, se mi lotimo priprave kreme: 250 ml sladke smetane segrejemo do vretja, nato odstavimo in vanjo vržemo nalomljeno čokolado. Z metlico mešamo do žametne in homogene zmesi.
- Počakamo, da se čokoladna mešanica ohladi, nato pa vanjo dodamo maskarpone. Preostalih 250 ml smetane premlatimo do čvrstega in z lopatico nežno vmešamo k drugim sestavinam.
- Biskvit se je med našim pacanjem že ohladil, zato ga dobro namočimo z mlekom, nanj pa nanesemo nežno kremo. Nadobudno torto postavimo v hladilnik.
- Malinovo pokrivalo: maline stresemo v kozico, za popotnico pa jih potresemo s sladkorjem v prahu. Količino slednjega prilagajamo lastni sladkosnednosti – midva sva ga uporabila dve zvrhani žlici. Maline poškropimo s sokom pol limone.
- Nad pretežno močnim ognjem jih segrevamo, dokler se ne razpustiijo.
- Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v še vročo malinovo osnovo, nato pa dobro zmešamo.
- Počakamo, da se malinova brozga malce ohladi, nato jo prelijemo čez kremo na nastajajoči torti.
- Zdaj torto zaklenemo v hladilnik in se od nje poslovimo vsaj za šest ur, še bolje pa je, da čakanje nanjo prespimo.
Namig
Pred postrežbo simpatično torto okrancljamo z malinami in listi sveže mete. Nikomur, ki bo zagrizel v kos tele čokoladne lepotice, ne bo padlo na pamet, da v njej ni jajc.
Poskusite še: Palačinka iz pečice