Odprta Kuhinja

Čokoladno-malinova torta brez jajc

Odpri galerijo
A+   A-
Ni se ji mogoče upreti.

To je dokaz, da lahko pripravimo bogato torto za vse prste polizati, kljub temu, da ne vsebuje jajc, ki so pri peki biskvita težkokategorna sestavina. Nadomestila sva jih s trojčkom sestavin – oljem, vodo in pecilnim praškom.

Čokoladno-malinova torta brez jajc

Navedene sestavine ustrezajo za tortico s premerom 20 cm.
Biskvit

Krema

Pokrivalo iz malin

  • 450 g zamrznjenih malin
  • 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
  • sok pol limone
  • 5 lističev želatine
  • za dekor lahko uporabite tudi BAM liofilizirane maline

Priprava

  1. Biskvit: vse suhe sestavine pridno zmešamo v eni posodi, v drugi pa naj se združijo še mokre. Mi ne izbiramo strani, zato vse skupaj električno zmešamo.
  2. Dobljeno brezjajčno čokoladno zmešnjavo vlijemo v namaščen pekač, obdan s papirjem za peko. Zalučamo ga v pečico, razžarjeno na 180 stopinj, kjer naj se cmari 15–20 minut.
  3. Medtem ko biskvit uživa na sončenju v pečici, se mi lotimo priprave kreme: 250 ml sladke smetane segrejemo do vretja, nato odstavimo in vanjo vržemo nalomljeno čokolado. Z metlico mešamo do žametne in homogene zmesi.
  4. Počakamo, da se čokoladna mešanica ohladi, nato pa vanjo dodamo maskarpone. Preostalih 250 ml smetane premlatimo do čvrstega in z lopatico nežno vmešamo k drugim sestavinam.
  5. Biskvit se je med našim pacan­jem že ohladil, zato ga dobro namočimo z mlekom, nanj pa nanesemo nežno kremo. Nadobudno torto postavimo v hladilnik.
  6. Malinovo pokrivalo: maline stresemo v kozico, za popotnico pa jih potresemo s sladkorjem v prahu. Količino slednjega prilagajamo lastni sladkosnednosti – midva sva ga uporabila dve zvrhani žlici. Maline poškropimo s sokom pol limone.
  7. Nad pretežno močnim ognjem jih segrevamo, dokler se ne razpustiijo.
  8. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v še vročo malinovo osnovo, nato pa dobro zmešamo.
  9. Počakamo, da se malinova brozga malce ohladi, nato jo prelijemo čez kremo na nastajajoči torti.
  10. Zdaj torto zaklenemo v hladilnik in se od nje poslovimo vsaj za šest ur, še bolje pa je, da čakanje nanjo prespimo.


Poskusite še: Palačinka iz pečice

 

Datum Objave: 1.7.2018 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: