Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: brzinska kosila z Mirjam Grilc

Gnezda iz mletega mesa FOTO: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
A+   A-
Značilnost receptov naše Mirjam Grilc je, da si jih vedno omisli tako, da ni skoraj nič dela. Kot nalašč za pripravo hitrih kosil med tednom.

Ponedeljek: milijonska juhica

Najhitreje pripravljena juha za uteho, ki so nam jo kuhale že naše mame in babice.

image_alt
Korenčkova milijonska juha: številka ena med otroki (VIDEO)

Torek: čufti in krompir v enem

Ob skledi solate je ta mesna jed res odlično kosilo, ki bo, o tem ne dvomimo, pogosto na vaši mizi.

image_alt
Imate radi čufte s krompirjem? Gnezda iz mletega mesa so še boljša (VIDEO)

Sreda: jagodni cmoki

Tako pripravljeni se ne razkuhajo, zato le pogumno zavihajte rokave in razveselite vse za mizo.

image_alt
Jagodni cmoki s presenetljivo sestavino

Četrtek: piščančji takitosi

Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.

image_alt
Hitro in preprosto kosilo: piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)

Petek: babja jeza

Po ljudski folklori se je te palačinke oprijelo takšno ime, ker tudi za žensko jezo pogosto velja, da se hitro napihne – ampak potem tudi hitro upade.

image_alt
Palačinka, ki ji pravimo babja jeza (VIDEO)

Datum Objave: 9.6.2025 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: