Cordon bleu: ocvrti zrezki s šunko in sirom

Odpri galerijo
A+ A-
Zrezki, ki so prava poslastica. pripravimo jih iz svinjskega ali piščančjega mesa. Najboljši so ob skledi dobre solate.
Cordon bleu
Za 4 osebe.
- 4 debeli svinjski zrezki
- 4 rezine šunke ali slanine
- 4 rezine sira
- 2 jajci
- drobtine, moka sol, poper, olje
Priprava
1. Zrezke potolčemo in po sredini prerežemo, da nastane žep. Solimo in popramo ter v vsak žep zatlačimo po eno rezino sira in slanine ali šunke. Potem odprtino pritisnemo s prsti, da se zapre, po potrebi robove pritrdimo z zobotrebcem.
2. Zrezke potem klasično paniramo, najprej jih povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah.
3. V ponvi segrejemo večjo količino olja in v vročega polagamo zrezke. Na vsaki strani jih cvremo približno pet minut, ne na premočnem ognju, da se ne zažgejo, biti morajo zlato rjavi.
Priporočamo še: Najboljši recepti z lignji
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: fotek/Getty Images
Datum Objave: 7.5.2023 ob 08:05