Odprta Kuhinja

Cordon bleu: ocvrti zrezki s šunko in sirom

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zrezki, ki so prava poslastica. pripravimo jih iz svinjskega ali piščančjega mesa. Najboljši so ob skledi dobre solate.


Za v olju ocvrto hrano sicer vemo, da je nezdrava, a si vseeno lahko privoščimo občasne pregrehe. Cordon bleu, imenitni ocvrti zrezek, ki ga pripravimo iz svinjskega mesa ali piščančjih filejev in nadevamo s šunko in sirom, naj bo na mizi res le občasno. Ti zrezki so polni nezdravih maščob in izjemno kalorični, porcija ima od 1500 do 2000 kalorij, odvisno od velikosti. Lahko pa jih spečemo v pečici ali cvrtniku na zrak. Seveda okus ne bo povsem enak, to je treba priznati, bo pa zato obrok bolj zdrav. Ne pozabimo tudi, da bo priprava trajala dlje, saj se bo meso v pečici peklo najmanj 45 minut.

Cordon bleu


Za 4 osebe.

  • 4 debeli svinjski zrezki

  • 4 rezine šunke ali slanine

  • 4 rezine sira

  • 2 jajci

  • drobtine, moka sol, poper, olje


Priprava


1. Zrezke potolčemo in po sredini prerežemo, da nastane žep. Solimo in popramo ter v vsak žep zatlačimo po eno rezino sira in slanine ali šunke. Potem odprtino pritisnemo s prsti, da se zapre, po potrebi robove pritrdimo z zobotrebcem.

2. Zrezke potem klasično paniramo, najprej jih povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah.

3. V ponvi segrejemo večjo količino olja in v vročega polagamo zrezke. Na vsaki strani jih cvremo približno pet minut, ne na premočnem ognju, da se ne zažgejo, biti morajo zlato rjavi.
Priporočamo še: Najboljši recepti z lignji

Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: fotek/Getty Images
Datum Objave: 7.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

Cordon bleuocvrti zrezki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja