Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: Testenine s papriko

Odpri galerijo
A+   A-
S pisanimi testeninami.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine


- 400 g testenin
- 3 velike paprike različnih barv
- 4 veliki mesnati paradižniki
- večja čebula
- sol, pol šopka bazilike, oljčno olje
- parmezan

Priprava


1. V večji lonec nalijemo vodo in jo zavremo.

2. Paprike očistimo in narežemo na kocke. Čebulo narežemo na rezine. Vse stresemo v globoko večjo ponev z oljem in na hitro popražimo. Dodamo paradižnik in pokrito kuhamo naprej.

3. V vrelo vodo damo sol in nato v kipečo vodo še testenine. Odkrito jih kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

4. Omako solimo, po potrebi prilijemo vodo, v kateri so se kuhale testenine, in še malo pokuhamo, da se omaka zgosti.

5. Ko so testenine skuhane al dente, jih odcedimo in stresemo v omako, potresemo s svežo baziliko, premešamo in takoj ponudimo s parmezanom in kumarično solato z jogurtom.

Nasvet: Rdeče paprike baburaste oblike dajejo sladkast okus, rumene in zelene pa nevtralno pikantnega.


Različica: Namesto svežih paradižnikov vzemite 2 pločevinki vloženega paradižnika.


Ali ste vedeli: Paprike vsebujejo res visoko vrednost vitamina C, in sicer skoraj toliko kot enaka količina črnega ribeza oziroma trikrat več kot limona. Zato paprike čim večkrat zaužijte v presni obliki, v solati, sem in tja pa tudi popražene/popečene in v omaki.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Brodet

Datum Objave: 5.8.2017 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: