Enolončnica iz zelenih paradižnikov
A+ A-
Ker je tak čas … Za dva.
Sestavine
- 4 krompirji
- 200–250 g zelenih (nedozorelih) paradižnikov
- manjša čebula, zelen čili, 2 žlici oljčnega olja, sol po okusu
- 4 žlice ocvirkov (naj bodo krškopoljski!), žlička rdeče paprike
Priprava
1. Paradižnike operemo in razrežemo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose, čebulo sesekljamo. Čili razsemenimo in drobno narežemo.
2. Na olju posteklenimo čebulo, dodamo krompir in pražimo 5 minut. Zalijemo z mrzlo vodo, pustimo, da zavre in kuhamo 10 minut. Rahlo solimo. Dodamo še paradižnike in čili ter kuhamo še 10–15 minut.
3. Na koncu vmešamo ocvirke in na krožniku potresemo z rdečo papriko – in dober tek!
Recept: Slavka Ilich
Naslovna fotografija: Iztok Ilich
Poizkusite še: Potlačeni pečeni krompirji s tremi siri
Datum Objave: 3.10.2017 ob 15:10