Odprta Kuhinja

Enolončnica s piščancem in rižem

Odpri galerijo
A+   A-
Z rižem basmati je odlična.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- steblo zelene
- 2 rdeča in 1 rumen korenček
- večji por
- manjša čebula
- peteršiljeva korenina
- lovorov list, rožmarin, luštrek
- sol, poper
- 2 piščančji bedri
- 100 g dolgozrnatega riža za zakuho

Priprava


1. Najprej narežemo vso zelenjavo in jo stresemo v lonec. Prihranimo.

2. Potem se lotimo mesa – odstranimo kožo, bedri razkosamo na dva dela in v ponvi hrustljavo zapečemo na obeh straneh.

3. V lonec k zelenjavi prilijemo malo olja in zelenjavo nežno popražimo. Dodamo popečeno meso, prilijemo vodo ali bistro juho, začinimo z lovorom, rožmarinom, luštrekom, poprom in žlico soli. Zavremo in nato na šibkem ognju kuhamo 15 minut.

4. Zakuhamo riž in juho skuhamo do konca; v 10–15 minutah bi moral biti tudi riž mehak.

5. Ponudimo kot samostojno jed.
Različica: Dodamo grah, na drobno sesekljano blitvo ali špinačo, lahko tudi šparglje ...
Naredimo vnaprej: Juha je najboljša pravkar skuhana. Lahko pa naredite tako, da skuhate riž in juho posebej, ko jo potrebujete, pa v juho dodate riž in jo pogrejete.

Poizkusite še: Pica s poletno zelenjavo in tunino

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 5.6.2018 ob 18:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: