File brancina z jurčki, tartufi in gamberi ter pirejem zelene
A+ A-
To bo krasna glavna jed.
Sestavine
- 4 fileji svežega brancina
- 100 g škampovih repkov
- 150 g jurčkov (lahko zamrznjenih)
- črni tartuf
- 100 g masla
- 150 ml mleka
- 100 ml sladke smetane
- pol gomolja zelene
- 2 krompirja
- sol, poper
Priprava
1. Na štedilnik pristavimo lonec z vodo, v katerem bomo skuhali na manjše kose narezano gomoljno zeleno in krompir.
2. Medtem škampe, jurčke in tartuf na drobno nasekljamo in pražimo na olju. Začinimo s poprom in soljo, dodamo 50 g masla in smetano.
3. Mešamo, dokler se nadev ne zgosti, nato postavimo na hladno.
4. Ko čakamo, pripravimo pire iz zelene in krompirja z dodatkom preostalega masla in mleka.
5. Filiramo brancina, če nismo že kupili tako pripravljenega.
6. Na dva fileja položimo po polovico nadeva in ju prekrijemo s preostalima filejema. Koža ribe naj bo zgoraj in spodaj obrnjena navzven.
7. Da bomo nadevane fileje lahko popekli, jih na sredini zavežemo s kuharsko vrvico.
8. Na segreti ponvi, kamor smo kanili čisto malo olja, brancina popečemo na obeh straneh.
9. Pripravljene brancine serviramo z dekoracijo iz svežega timijana in nekaj lističi črnega tartufa.
Namig: Če nimate ponve, na kateri se ribe ne bodo prijele, jo potresite z nekaj grobe soli, preden jih položite nanjo.
Fotografija: Rok Jurman, Voranc Vogel
Recept: Marja Černe
Datum Objave: 22.12.2018 ob 12:12