Granita iz lubenice

Odpri galerijo
A+ A-
Osvežilno, kot se šika.
Sestavine za šest porcij
- 700 g lubenice
- 113 g sladkorja
- žlica limetinega soka (lahko tudi limonovega)
Priprava
1. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke.
2. V blenderju zmeljemo kose lubenice, sladkor in limetin sok, da dobimo gladko maso.
3. Prelijemo v pekač, velik približno 23 x 23 x 5 centimetrov, in ga za eno uro postavimo v zamrzovalnik.
4. Granito po eni uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Večje zmrznjene kose razdrobimo z vilicami.
5. Pekač pokrijemo in še za dve uri postavimo v zamrzovalnik.
6. Z vilicami močno premešamo, da nastanejo ledeni koščki, in postrežemo.
Poizkusite še: Tri ideje za pripravo brizganca
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.7.2018 ob 07:07