Hiter in poceni recept s piščancem, ki ima 13 milijonov ogledov

Odpri galerijo
A+ A-
Tale recept za piščanca je na youtubu dosegel dobrih 13 milijonov. Odličen bo za kosilo ali večerjo!
Pri štedilniku pa tokrat ne bo treba stati. Za nas bo delo opravila kar pečica. Ko bo pripravljeno, se bodo okusi odlično povezali, dodatno pa jih lahko popestrimo še s svežimi zelišči, če jih imamo pri roki.
Sestavine
Piščanec
- 3 kosi piščančjih prsi
- sol
- začimbe za piščanca, črni poper, paprika v prahu
- žlica oljčnega olja
- žlica sojine omake
- rastlinsko olje za mazanje pekača
- 150 g sira (tilzit)
- 1 do 2 paradižnika
Krompir
- 6 krompirjev
- 1/2 žličke soli, bazilika, črni poper, 1/2 žličke sladke paprike
- žlica polnozrnate gorčice
- žlica običajne gorčice
- 2 žlici rastlinskega olja
Priprava
1. V piščančje prsi zarežemo črte kot v videoposnetku. Nato v skodelici zmešamo začimbe za piščančje meso, črni poper, papriko v prahu, žlico oljčnega olja in žlico sojine omake. Z mešanico dobro premažemo piščanca.
2. Narežemo sir in paradižnik na tanke rezine. Tudi paradižnike premažemo z začimbno mešanico, s katero smo prej meso. Rezine nato vstavimo v zareze v piščancu. Prav tako sir.
3. Vse skupaj damo v pečico in pečemo 20 minut na 200 stopinj Celzija.
4. Za prilogo bomo pripravili krompir. Neolupljenega narežemo na krhlje. Nato pripravimo marinado iz soli, bazilike, črnega popra, paprike, polnozrnate in običajne gorčice in rastlinskega olja.
4. Krompir damo v lonec in prelijemo z vodo. Zavremo in kuhamo še 3 do 5 minut. Krompir odcedimo in ga zmešamo z gorčično marinado.
5. Namastimo pekač in vanj naložimo mariniran krompir. Pečemo 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.
6. Na krožnik naložimo kos piščanca in krompir. Potresemo s svežimi zelišči in postrežemo.

ni podpisa
Preberite še: Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka
Fotografija: yulka3ice/Getty Images
Datum Objave: 15.10.2021 ob 08:10