Hitro, enostavno in okusno: polnozrnate tortilje s puranjim mesom in zelenjavo

Te dni so v Donatu, ki ima več kot stoletno tradicijo, predstavili brezplačni program Donat Imuno, »s katerim lahko udeleženci programa na naraven način okrepijo svoj imunski sistem«. Ta traja 30 dni in zajema tudi zajetno zbirko receptov, v kateri so tudi polnozrnate tortilje.

A preden skočimo na recept, še nekaj besed o programu Donat Imuno, ki je plod dela strokovnjakov z različnih področij. »Enkrat letno organiziramo skupinsko in s strokovno podporo vodeno izvajanje programov, so pa vsi programi pripravljeni tako, da se lahko izvajajo kadarkoli. V zadnjih letih smo zgradili skupnost več kot 170.000 ljudi iz šestih različnih držav, ki aktivno sodelujejo v Donatovih vodenih programih zdravja,« je ob začetku novega skupinskega izvajanja programa Donat Imuno, ki se začne 3. oktobra, povabila Klavdija Vidic, direktorica marketinga, raziskav in razvoja poslovnega področja Donat.

Avtorica programa Donat Imuno, nutricionistka Kristina Aralica Tušak pa je dodala, da so omenjeni program zasnovali strokovnjaki, nutricionisti: »Jedilniki v programu vsebujejo živila, za katere je znano in znanstveno dokazano, da podpirajo normalno delovanje prebavnega in imunskega sistema.«

V sklopu prehranskega načrta Donat Imuno so pripravili mesni in tudi veganski jedilnik, med stotinjo zbranih receptov pa je tudi ta za polnozrnate tortilje.

Za 1 osebo.

  • 1 ali 2 polnozrnati tortilji
  • 150 g mletega puranjega mesa
  • 1 manjša paprika
  • 0,5 čebule
  • 1 strok česna
  • 0,5 dl pretlačenega paradižnika (pasata) ali drobno narezanega svežega paradižnika
  • malo grškega jogurta
  • malo naribanega rdečega zelja
  • sol, čili, mleta sladka paprika, bazilika, oljčno ali kokosovo olje

Na malo oljčnega (ali kokosovega) olja popražimo čebulo, česen in na koščke narezano papriko. Dodamo mleto meso. Začinimo. Dodajmo še pasato ali drobno sesekljan paradižnik. Kuhamo, da se meso skuha. Tortiljo segrejemo v ponvi, premažemo z grškim jogurtom in nadevamo z mesom. Dodamo še naribano rdeče zelje in tortiljo zavijemo. Zraven postrežemo skledico solate ledenke.

Fotografija: Klemen Razinger

Priporočamo še: To je dobro vedeti o mraznicah
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana