Ideja, kako porabiti male paradižnike z vrta

Fotografija: Špela Ankele

Tabule je v arabskih deželah zelo razširjena in priljubljena jed.

Tabule je osvežilna jed, ki jo zaznamuje veliko peteršilja ter malo paradižnika in bulgurja, vse skupaj je začinjeno z limonovim sokom, oljčnim oljem in soljo. V originalni različici najdemo zelo, ampak res zelo veliko peteršilja, nič pa ne bo narobe, če za našo poletno izpeljavo rahlo spremenimo razmerje sestavin, saj je solata odlična, tudi če peteršilja ni ogromno. Naš nasvet: če bulgurja skuhamo preveč, preostanek porabimo za prilogo ali ga shranimo v hladilnik. Morda bo jutri spet vroče, zato bo znova na sporedu ta solata, ki je odlična popotnica za morski izlet s čolnom.

Sestavine

  • 200 g malih paradižnikov
  • 200 g kuhanega bulgurja
  • večji šopek peteršilja
  • sok polovice limone
  • oljčno olje
  • sol

Priprava

1. Bulgur skuhamo v slani vodi po navodilih, zapisanih na embalaži. Odcedimo, ohladimo. Paradižnike prerežemo na centimeter dolge kvadratke. Peteršilj nasekljamo: stebelca zelo na drobno, liste pa lahko bolj na grobo. Limonino polovico ožamemo in sok dodamo v solato. Vse sestavine zmešamo, dodamo sol in oljčno olje.

Preberite še: Trik, kako hrano shranimo v kozarce namesto v zamrzovalnik

Fotografija: Špela Ankele

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana