Odprta Kuhinja

Italijanski piškoti s pinjolami: brez moke in samo iz štirih sestavin

Italijanski piškoti s pinjolami: brez moke in samo iz štirih sestavin
Odpri galerijo
A+   A-
Kdo bi si mislil, da lahko iz le štirih sestavin, med katerimi ni moke, pripravimo imenitne in prefinjene piškote, ki bi ponosno stali v vitrini slaščičarne?

Pod krhkim oklepom, posejanim s popečenimi pinjolami, se namreč skriva mehko, sočno in lepljivo mandljevo jedro. Ne, to niso piškoti, ki bi jih brezumno pomlatili celo škatlo ob gledanju božičnih filmov. Ob vsakem si velja vzeti čas in uživati od prve do zadnje drobtinice.

Sestavine

Za približno 20 piškotov.

  • 200 g blanširanih mandljev
  • 250 g sladkorja
  • 2 beljaka

Drugo

  • 150 g pinjol

Priprava

  1. Masa: mandlje (cele ali mlete) in sladkor stresemo v posodo multi­praktika ali sekljalnika in jih do finega zmeljemo.
  2. Dodamo beljaka in zmešamo v rahlo in lepljivo maso.
  3. Posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
  4. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  5. Pinjole stresemo v globok krožnik.
  6. Iz piškotne mase z dlanmi oblikujemo kroglico, težko približno 25 g. Če se nam preveč lepi na dlani, si jih prej malce navlažimo z vodo.
  7. Kroglico povaljamo v pinjolah in postavimo na pekač, prekrit s peki papirjem.
  8. Tako pripravimo približno 20 kroglic.
  9. Piškote pečemo pri 180 stopinjah 15–17 minut, ravno toliko, da se pinjole obarvajo. Po peki jih pustimo na pekaču, da se povsem ohladijo.

Priporočamo še: Vaniljevi rogljički: recept in triki, da bodo vsi enako lepi

 

 

Datum Objave: 11.12.2024 ob 07:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: