Odprta Kuhinja

Juha iz rdeče paprike

Odpri galerijo
A+   A-
Odlična!


Sestavine


- 3 rdeče paprike
- žlica sončničnega olja
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici pšenične moke
- 1,20 l zelenjavne osnove ali vode
- 3 paradižniki
- sol, poper
- malo naribanega sira

Priprava


1. Paprike operemo in očistimo semen ter grobo narežemo. V posodi segrejemo olje ter prepražimo nasekljano čebulo in papriko, da se zmehčajo.

2. Dodamo moko in pražimo 2 minuti, vseskozi mešamo; postopoma dodajajmo vodo, potem paradižnik, sol in poper. Ko zavre, na zmernem ognju kuhamo 20 minut, občasno premešamo.

3. Potem juho zmešamo, da bo gladka. Še enkrat zavremo in takoj postrežemo, na krožniku okrasimo z malo naribanega sira.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 13.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: