Odprta Kuhinja

Juha s čemažem

A+   A-
Mali traven na krožniku.



Priprava: 10 minut, čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 3 krompirji
- korenček
- manjša čebula
- četrt glave zelja
- četrt gomolja zelene
- pest regrata
- 2 krepki pesti čemaža
- sol, poper, muškatni orešček
- žlička masla

Priprava


1. Krompir, korenje, zelje, čebulo in zeleno očistimo, po potrebi olupimo in narežemo na manjše kose. Stresemo v lonec in na maslu popražimo, da zadiši.

2. Prilijemo vodo, da je zelenjava pokrita, in pokrito kuhamo 15–20 minut.

3. Medtem očistimo regrat, ga grobo narežemo in stresemo v juho.

4. Dolijemo vodo, kolikor je potrebujemo, in dobro začinimo z muškatnim oreškom. Juho kuhamo še 2 minuti.

5. Čemaž grobo narežemo in ga povsem na koncu stresemo v juho. Zdaj solimo, popramo in takoj ponudimo s kruhom ali opečenimi kruhki.

6. Po juhi naj bo na hitro popečen puranji zrezek in za vsakega še polovička glavice treviškega radiča z naribanim sirom.

Nasvet: Čemaž ima izrazit okus po česnu, ki se v stiku s toploto še okrepi. Dodajamo ga vedno na koncu kuhanja.
Naredimo vnaprej: Seveda lahko, le čemaž dodajte v juho šele tik pred postrežbo, da ohrani lepo barvo.
Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.4.2018 ob 15:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: