Odprta Kuhinja

Kašnat' zel'e

Odpri galerijo
A+   A-
Prevod: kislo zelje s proseno kašo. Gorenjska specialiteta za zadnje vzdihljaje mrzlega letnega časa (pa tudi na kislo zelje smo nori).



Priprava: 20–25 minut.

Sestavine



  • 250 g prosene kaše

  • 500 g kislega zelja

  • sol

  • voda

  • mast z ocvirki za zabelo


Priprava


1. Kislo zelje oplaknemo in damo v lonec.

2. Proseno kašo preberemo, oplak­nemo na rešetu in stresemo v lonec k zelju.

3. Prilijemo toliko vode, da prekrije vse sestavine. Pristavimo, in ko zavre, kuhamo naprej nad šibkim ognjem, da se kaša zmehča. Po potrebi solimo in prilivamo vodo. Jed mora biti gosta.

4. V majhni kozici segrejemo mast z ocvirki in z njo jed zabelimo. Ponudimo kot prilogo ob pečenici ali krvavici.
Različica: Namesto zelja vzamemo kislo repo.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 6.3.2020 ob 15:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: