Korenčkova juhica
A+ A-
Harmoničnega okusa.
Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 15 minut.
Sestavine
- 500 g korenja
- manjša čebula
- 2 dl sladke smetane
- sok 1 limone
- žlička masla
- bazilika
- muškatni orešček
- sol
Priprava
1. Korenje očistimo in narežemo na kolesca. Čebulo narežemo.
2. V loncu raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo in korenje. Prilijemo malo vode in pokrito dušimo do mehkega, približno 10 minut.
3. Ko je korenje mehko, prilijemo vodo, sok limone, začinimo z muškatnimi oreščkom, listi bazilike, solimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
4. Ponovno zavremo, nato prilijemo sladko smetano in juho ponudimo.
5. Za glavno jed naj bodo na žaru ali v dobri ponvi pečen sveže sardele z veliko česna in solata iz mladega zelja.
Naredimo vnaprej: Ni nobene zadrege, seveda, lahko.
Različica: Izločite čebulo, namesto tega pa v loncu prepražite česen.
Poizkusite še: Pirine palačinke z jabolki za razkošen začetek dneva
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 2.10.2018 ob 10:10