Odprta Kuhinja

Krepka fižolova juha s testeninami in koruzo

A+   A-
Okusna in hranljiva juha, ki mora biti gosta.



Tale fižolova juha naj bo gosta. Če vam takšna ni všeč, jo razredčite po okusu. Različica: Vsaka fižolova juha je okusnejša, če vanjo »stopi pujs«. Predlagam hrustljavo popečeno slanino, malo popečene pancete ali pršutove kocke. Panceta in pršut močno osolita jed, zato previdno!

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine


- velika pločevinka vloženega belega fižola (850 g)
- manjša pločevinka vloženega fižola več sort (450 g)
- manjša pločevinka vložene koruze
- večja čebula
- šetraj, majaron, lovor
- sol, poper
- feferon
- oljčno olje
- 200 g malih jušnih testenin

Priprava


1. Čebulo narežemo, feferon drobno sesekljamo in v loncu na malo maščobe vse skupaj popražimo.

2. Dodamo fižol iz pločevink, začinimo s šetrajem in majaronom ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Počakamo, da zavre, nato ogenj zmanjšamo ter kuhamo pokrito 5 minut.

3. Nekaj fižola prihranimo, preostanek pa pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kremno juho.

4. Prihranjeni fižol vrnemo v juho, dodamo še lovor, koruzo in zavremo.

5. V vrelo juho zakuhamo testenine in kuhamo po navodilih proizvajalca.

6. Nazadnje po okusu solimo, popramo, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s kruhom.

7. Za posladek se priležeta hladen jabolčni kompot in slivov mafin.


Naslovna fotografija: Krištof Koman
Priporočamo še: Osličevi kotleti v paradižnikovi omaki
Datum Objave: 27.5.2019 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: