
Z bučkami in svežimi zelišči.
Izberite kose rib (kotlete), ki so tisti hip na voljo v ribarnici. Najboljši so kosi osliča, tudi škarpene, pazite le, da so dovolj debeli, da med kuho ne bodo razpadli, ali tanjše kuhajte previdneje in krajši čas. Povprašajte v ribarnici, gotovo vam bodo prav svetovali. To ribjo omako lahko skuhate tudi v pečici – preprosto, vse naložite v pekač, nato pečete pri 200 stopinjah 10 minut.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.
Sestavine
– 8 osličevih kotletov
– 2 pločevinki paradižnika
– 2–3 mlade bučke
– 10–15 oljk
– sveža bazilika
– sol, poper
– oljčno olje
– 3 žlice moke
Priprava
1. Bučke narežemo na kolesca ali kocke. V ponev nalijemo malo olja in ga segrejemo.
2. Osličeve kotlete povaljamo v moki, nato jih v olju na ponvi malenkost opečemo. Preložimo na krožnik.
3. V ponev stresemo bučke, jih na kratko popražimo, prilijemo paradižnik iz obeh pločevink in vse skupaj zavremo. Solimo, popramo in kuhamo 5 minut.
4. V omako dodamo opečene ribje kotlete, znova zavremo, nato ogenj zmanjšamo in omako pokrito kuhamo še 5 minut.
5. Nazadnje v omako stresemo oljke, nekaj listkov bazilike, kuhamo še minuto, nato odstavimo in ponudimo s kuhano polento in zeleno solato.