Osličevi kotleti v paradižnikovi omaki

Z bučkami in svežimi zelišči.

Izberite kose rib (kotlete), ki so tisti hip na voljo v ribarnici. Najboljši so kosi osliča, tudi škarpene, pazite le, da so dovolj debeli, da med kuho ne bodo razpadli, ali tanjše kuhajte previdneje in krajši čas. Povprašajte v ribarnici, gotovo vam bodo prav svetovali. To ribjo omako lahko skuhate tudi v pečici – preprosto, vse naložite v pekač, nato pečete pri 200 stopinjah 10 minut.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– 8 osličevih kotletov
– 2 pločevinki paradižnika
– 2–3 mlade bučke
– 10–15 oljk
– sveža bazilika
– sol, poper
– oljčno olje
– 3 žlice moke

Priprava

1. Bučke narežemo na kolesca ali kocke. V ponev nalijemo malo olja in ga segrejemo.

2. Osličeve kotlete povaljamo v moki, nato jih v olju na ponvi malenkost opečemo. Preložimo na krožnik.

3. V ponev stresemo bučke, jih na kratko popražimo, prilijemo paradižnik iz obeh pločevink in vse skupaj zavremo. Solimo, popramo in kuhamo 5 minut.

4. V omako dodamo opečene ribje kotlete, znova zavremo, nato ogenj zmanjšamo in omako pokrito kuhamo še 5 minut.

5. Nazadnje v omako stresemo oljke, nekaj listkov bazilike, kuhamo še minuto, nato odstavimo in ponudimo s kuhano polento in zeleno solato.

Naredimo vnaprej: Lahko v celoti, kar veselo na delo.
Poizkusite še: Hitri špageti carbonara
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana