Odprta Kuhinja

Osličevi kotleti v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Z bučkami in svežimi zelišči.



Izberite kose rib (kotlete), ki so tisti hip na voljo v ribarnici. Najboljši so kosi osliča, tudi škarpene, pazite le, da so dovolj debeli, da med kuho ne bodo razpadli, ali tanjše kuhajte previdneje in krajši čas. Povprašajte v ribarnici, gotovo vam bodo prav svetovali. To ribjo omako lahko skuhate tudi v pečici – preprosto, vse naložite v pekač, nato pečete pri 200 stopinjah 10 minut.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 8 osličevih kotletov
- 2 pločevinki paradižnika
- 2–3 mlade bučke
- 10–15 oljk
- sveža bazilika
- sol, poper
- oljčno olje
- 3 žlice moke

Priprava


1. Bučke narežemo na kolesca ali kocke. V ponev nalijemo malo olja in ga segrejemo.

2. Osličeve kotlete povaljamo v moki, nato jih v olju na ponvi malenkost opečemo. Preložimo na krožnik.

3. V ponev stresemo bučke, jih na kratko popražimo, prilijemo paradižnik iz obeh pločevink in vse skupaj zavremo. Solimo, popramo in kuhamo 5 minut.

4. V omako dodamo opečene ribje kotlete, znova zavremo, nato ogenj zmanjšamo in omako pokrito kuhamo še 5 minut.

5. Nazadnje v omako stresemo oljke, nekaj listkov bazilike, kuhamo še minuto, nato odstavimo in ponudimo s kuhano polento in zeleno solato.
Naredimo vnaprej: Lahko v celoti, kar veselo na delo.

Poizkusite še: Hitri špageti carbonara
Datum Objave: 27.5.2019 ob 06:05

Več iz te teme:

pripravaosličparadižnikova omakasestavinekotleti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.