Odprta Kuhinja

Krofova zloženka

Odpri galerijo
A+   A-
Tudi vam usta zaliva slina? Tako rešimo problem, ko je krofov na koncu vedno preveč.


Sestavine


- 2–3 suhi krofi
- zavitek vaniljevega pudinga
- 6 lističev želatine
- pol vrečke zamrznjenih marelic
- 250 ml sladke smetane
- 0,5 litra mleka
- sladkor v prahu

Priprava


1. Zamrznjene marelice stresemo v kozico, jih sladkamo po okusu in pokuhamo. Ko se zmehčajo, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom.

2. Vaniljev puding skuhamo po navodilih z embalaže in sladkamo po okusu.

3. Želatino namočimo v hladni vodi. Ko se zmehča in nabrekne, jo ožamemo in vržemo v vroč puding. Premešamo, da se v celoti razpusti.

4. Puding naj se ohladi do mlačnega, medtem pa ga pogosto premešamo, da se na njem ne naredi skorjica.

5. Sladko smetano premlatimo do čvrstega. Najprej k pudingu vmešamo tretjino smetane, nato pa še preostanek. Če je premalo sladko, dodamo še žlico ali dve sladkorja v prahu.

6. Krofovo reciklirano zloženko lahko oblikujemo v tortico ali pa jo stlačimo v kozarčke. (Pri slednjih želatino izpustimo.) Obroč za torte postavimo na podstavek za torte in ga po notranji strani obdamo s folijo ali trakovi papirja za peko.

7. Na tanke rezine narezane krofe razporedimo po dnu, namočimo z mlekom in prekrijemo s plastjo mareličnega pireja. Nanj nanesemo polovico vaniljeve kreme. Še enkrat sledijo plasti navlaženih krofov, marelic in vaniljeve kreme.

8. Krofasto tortico vsaj za 6 ur postavimo v hladilnik.
Zaradi sočnosti in odličnega okusa ne bo prav nihče posumil, da se v zloženki skrivajo starinski krofi.

Priporočamo še: Trije recepti za pustno cvrtje v zadnjem hipu
Datum Objave: 25.2.2020 ob 08:02

Več iz te teme:

tortakrof

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.