Odprta Kuhinja

Krompirjeva solata s šparglji in jajcem

Odpri galerijo
A+   A-
Šparglji in mlad krompir v tej slastni spomladanski solati, pripravljeni v le 15 minutah.



Sestavine
6 kuhanih krompirjev
10 špargljev
šopek redkvic
3 trdo kuhana jajca
limona
oljčno olje, sol, poper

Priprava
1. Kuhan krompir olupimo in narežemo v solatno skledo. Šparglje očistimo, vršičke prihranimo, stebla narežemo in na hitro (za največ minuto) blanširamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.

2. Redkvice narežemo na rezine in stresemo v solatno skledo. Dodamo šparglje, tudi vršičke.

3. Kuhana jajca olupimo in v manjši posodici pretlačimo z vilicami. Prilijemo limonov sok, olje, sol, poper ter s tem prelijemo solato.

4. Previdno premešamo, po potrebi prilijemo ohlajeno vodo, v kateri smo kuhali šparglje.

5. Solato ponudimo kot prilogo k hrustljavo pečeni postrvi.
Nasvet: Krompir si lahko skuhate v oblicah v večji količini in shranite v hladilniku. Tako bo čez teden večkrat na voljo za hitro solato, kot dodatek omleti ali za zgostitev enolončnice.

Različica: Med jajčni preliv za solato dodajte en ali dva slana inčuna, preliv pa gladko zmešajte v mešalniku, da se kosti rib ne bo čutilo več.


ALI VESTE: Da so listi redkvic imenitna listnata zelenjava? Če imate srečo in so še lepi, hrustljavi, jih drobno narežite ter dodajte v solato ali iz njih skuhajte juho kakor špinačno. Klorofil, železo in kopica vitaminov je v njih, ne le »ničvredne« vlaknine.

Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj