Odprta Kuhinja

Kukiji z ruby čokolado: za sladko razvajanje na naš način

Odpri galerijo
A+   A-
Očarajo že z barvo in še bolj s svežim okusom.


Za Odprto kuhinjo so v celjskem Kofein parku priskrbeli recept za odlične kukije z rdečo čokolado B-ruby in paket piškotov tudi personalizirali.

Sestavine



  • 350 g pšenične moke

  • zavitek vinskega kamna

  • žlica rdeče pese v prahu* (po želji, za nežno rožnato barvo)

  • 2 veliki jajci

  • 140 g masla

  • 200 g rjavega sladkorja

  • 200 g brusnic

  • 150 g rdeče (ruby) čokolade


Priprava


1. Najprej maslo stopimo na pari, medtem pa v posodi zmešamo moko, vinski kamen in rdečo peso v prahu. Ko se maslo stopi, počakamo, da se malce ohladi.

2. V drugi posodi ubijemo jajci, dodamo sladkor in ohlajeno stopljeno maslo ter vse skupaj stepamo z mešalnikom, dokler zmes ne postane kremna.

3. Postopoma dodajamo mešanico suhih sestavin in stepamo na nižji stopnji. Ko se sestavine povežejo v homogeno maso, dodamo še čokolado in brusnice ter stepamo še minuto.

4. Na pekače položimo peki papir. Iz mase naredimo kroglice (po približno 20 g). Zlagamo jih na pekač vsaj 3 centimetre narazen.

5. Piškote pečemo 8–10 minut na 165 stopinjah.

Namig: Rdečo (ruby) čokolado lahko nadomestimo s kakšno drugo.
Priporočamo še: Sirčkova pita po newyorško, ki ne bo razpokala

Recept: Kofein park
Fotografija: Sonja Ravabar
Datum Objave: 14.2.2020 ob 10:02

Več iz te teme:

Rubykukiji

Naročite se na e-novice:

Beti Burger
Beti BurgerKakor se mi vsaka priložnost zdi dober razlog za peko torte ali pite, se vsaka moja »izgubljena« misel ponavadi znajde pri hrani in preizkušanju receptov.