Kukiji z ruby čokolado: za sladko razvajanje na naš način

Odpri galerijo
A+ A-
Očarajo že z barvo in še bolj s svežim okusom.
Sestavine
- 350 g pšenične moke
- zavitek vinskega kamna
- žlica rdeče pese v prahu* (po želji, za nežno rožnato barvo)
- 2 veliki jajci
- 140 g masla
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g brusnic
- 150 g rdeče (ruby) čokolade
Priprava
1. Najprej maslo stopimo na pari, medtem pa v posodi zmešamo moko, vinski kamen in rdečo peso v prahu. Ko se maslo stopi, počakamo, da se malce ohladi.
2. V drugi posodi ubijemo jajci, dodamo sladkor in ohlajeno stopljeno maslo ter vse skupaj stepamo z mešalnikom, dokler zmes ne postane kremna.
3. Postopoma dodajamo mešanico suhih sestavin in stepamo na nižji stopnji. Ko se sestavine povežejo v homogeno maso, dodamo še čokolado in brusnice ter stepamo še minuto.
4. Na pekače položimo peki papir. Iz mase naredimo kroglice (po približno 20 g). Zlagamo jih na pekač vsaj 3 centimetre narazen.
5. Piškote pečemo 8–10 minut na 165 stopinjah.
Namig: Rdečo (ruby) čokolado lahko nadomestimo s kakšno drugo.
Priporočamo še: Sirčkova pita po newyorško, ki ne bo razpokala
Recept: Kofein park
Fotografija: Sonja Ravabar
Datum Objave: 14.2.2020 ob 10:02