Odprta Kuhinja

Langaš, kot ga pripravijo pri Rajhu

Odpri galerijo
A+   A-
Odličen prigrizek na pikniku.



Nedavno potepanje po Prekmurju nas je navdalo z novimi kulinaričnimi navdihi in danes imamo za vas prekmurski recept, ki bo navdušil. Med restavracijami, ki smo jih obiskali v sklopu mednarodnega projekta Foodcards from Slovenia, se je namreč znašla tudi gostilna Rajh v Bakovcih, ki slovi po eni najboljših kulinarik v Sloveniji.

Tamkajšnji chef Leon Pintarič nam je pokazal, kako pripraviti prekmurski langaš (jed sicer izvorno prihaja z Madžarske) oziroma nekakšno različico slanih mišk, ki jih pri Rajhu popestrijo z ribano šunko, jogurtom in konopljinimi semeni, po želji pa lahko dodate tudi redkvice, drobnjak in mlado čebulo.

Skratka, jed smo poskusili in bila je odlična, prepričani pa smo, da bo recept prav prišel tudi vam, saj je priprava še posebej zabavna, če langaš zamesite in ocvrete na prostem, v družbi svojih najljubših.

Sestavine


Testo
- 500 g mehke pšenične moke
- 45 g kvasa
- 90 ml mlačnega mleka
- ščep soli
- 360 ml jogurta
- 2 jajci

Nadev
- 6 rezin domače tunke
- 1 manjši hren
- 10 žličk jogurta
- malo drobnjaka
- 1 žlička praženih konopljinih semen

Dodatno
- 5 dl olja za cvrtje

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Iz sestavin prvega sklopa zamesimo testo in ga damo vzhajati za približno pol ure.

2. Iz testa naredimo manjše kepice ter jih ponovno vzhajamo.

3. V roke vzamemo po eno kepico, jo v rokah zgnetemo, raztegnemo ter ocvremo v vročem olju.

4. Sveže pečeno nato prekrijemo z nastrgano tunko, svežim jogurtom, nasekljanim drobnjakom, naribanim hrenom ter praženimi konopljinimi semeni.

ni podpisa
ni podpisa


Preberite še: Češnjev kalcon


Fotografije: Eva Natlačen
Datum Objave: 4.6.2018 ob 13:06

Več iz te teme:

langašGostilna Rajh

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.