Odprta Kuhinja

Lečna juha z meto

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta, ravno prav krepčilna.


Sestavine


- 170 g zelene gorske leče
- 1 čebulica, 1 rdeča dolga paprika
- 140 g bučnega mesa (maslenka)
- oljčno olje
- žlica domače vegete, žlička paradižnikove mezge
- nekaj listov poprove mete

Priprava


1. Narežemo čebulo, papriko in bučno meso na koščke ter na oljčnem olju vse skupaj popražimo.

2. Dodamo vse druge sestavine, zalijemo z 1,2 l vode ali jušne osnove ter kuhamo približno 15 minut.
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 22.3.2019 ob 13:03

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejuhalečameta

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.