Lignji v rdečem vinu

Izvrstni v družbi maslenega krompirja.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

– 400 g lignjev
– žlička moke
– 1 dl rdečega vina
– 4 stroki česna
– 2 žlici oljčnega olja
– sol

Priprava

1. Česen očistimo. Dva stroka stremo, dva pa drobno sesekljamo. Prihranimo.

2. Lignje umijemo, dobro osušimo, narežemo in narahlo posolimo. Položimo na ponev z oljčnim oljem in nad močnim ognjem popečemo.

3. Ko postanejo primerno mehki, to je po približno dveh minutah, jih potresemo z moko, zalijemo z vinom in malo vode, dodamo strt in še narezan česen. Kuhamo še največ 5 minut, da dobimo primerno gosto omako.

4. Ponudimo po blitvini juhi s kuhanim maslenim krompirjem in zeleno solato.

Poizkusite še: Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed