Odprta Kuhinja

Mafrofi

A+   A-
So mehki, svilnatega maslenega okusa, zato jih priporočam tudi ob kakršni koli drugi priložnosti. Pripravimo jih seveda lahko brez dodatkov, kot so barve, in namesto tega dodamo na sredino maline ali čokolado, odvisno od okusa in priložnosti. Po okusu so dejansko več kot običajni mafini: ko ugriznete vanje, začutite, da je biskvit bolj »poln«. Velikost modela z vdolbinami v velikosti 5 cm je več kot primerna; mafrofi niso preveliki in se jih ne nasitimo prehitro.



Za 24 kosov pri modelu, ki ima vdolbine premera 5 cm.

Sestavine


- 150 g masla sobne temperature, 80 g sladkorja v prahu
- 100 ml belega sladkega vina, lupinica 1 pomaranče
- 230 g moke, pol žličke pecilnega praška, ščepec soli
- 4 jajca, 50 ml tekoče sladke smetane, živilske barve

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo modelčke ter jih namastimo z mešanico masla in moke.

2. Ločimo jajca. V skledi penasto stepemo rumenjake, maslo in sladkor. Iz beljakov naredimo trd sneg. K rumenjakom dodamo vse druge sestavine, nazadnje sneg, ter spet premešamo.

3. Testo razdelimo na štiri dele (oziroma toliko, kolikor imate barv). Vsakemu posebej primešamo izbrane barve.

4. Z žlico napolnimo naoljene vdolbine v modelčku in pečemo 20 minut.

5. Pečene mafrofe delno ohladimo in ponudimo.
Preberite še: Reubenov sendvič chefa Jorga Zupana

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 22.2.2019 ob 15:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: